Liimat

Liimat / Liimaus / Liimaaminen

Weicon yksikomponettiset ja 2-komponenttiset liimat, lukitteet ja tiivistysaineet ovat tarkoitettu teollisuuden käyttöön. Liimoja ja tiivisteaineita käytetään valmistavan teollisuuden eri osa-alueilla sekä kunnossapidon apuna. Miten etsiä sopiva liima tai miten liimata metallia metalliin tai mitä eroja on muoviliimoissa (pe muovin liimaus)? Ota yhteyttä myynti@impomet.com , niin autamme sinua löytämään oikean tuotteen sekä työohjeet.

Yksikomponenttiliimat

Syanoakrylaatit (pikaliimat)

Syanoakrylaatit ovat liuotinvapaita, yksikomponenttisia, kylmäkovettuvia liimoja, joilla on nopea kemiallinen reaktio osissa, jotka haluat liimata yhteen kosteana ja jotka kovettuvat paineen alaisena. Niillä on korkea tartuntalujuus ja siksi ne tarttuvat erittäin hyvin jopa erittäin sileille pinnoille ja sitovat melkein kaikki materiaalit toisiinsa muutamassa sekunnissa. Siksi näitä liimoja voidaan käyttää laajasti lähes kaikilla teollisuuden ja kaupan aloilla, mutta myös kotitalouksissa ja harrastus-askarteissa. Esimerkki tällaisesta liimasta on WEICON Contact VA 100  metallien, muovin ja kumin liimaamiseen. VA 100 on ihanteellinen tee-se-itse-alalle, mutta sitä voidaan käyttää myös monilla teollisuuden aloilla. Voidaan liimata esim. metallia, lasia, puuta, muovia, keramiikkaa, nahkaa sekä kumia.

2-komponenttiliimat 

Akrylaattiliimat - rakenneliimat

Kriittisille kohteille helppokäyttöisiä korkean lujuuden omaavia akrylaattiliimoja.

Kovettajan ja adhesiivin erillinen levittäminen vastinpinnoille tuottaa 2-komponenttiliiman korkean lujuuden 1-komponenttiliiman käytön helppoudella.

  1. liimat omaavat korkeimmat kuoriutumislujuuden verrattuna muihin liima-ainesiin
  2. liimat ovat lämmönkestäviä +180°C saakka.
  3. soveltuvat myös esim. alumiiniin, oksidoituneiden tai kromattujen pintojen liimaamiseen
  4. liimat pysyvät elastisina ja iskunkestävinä kuivumisen jälkeen

Epoksiliimat / epoksimassat

2-komponenttisia helppokäyttöisiä liimoja / korjaumassoja valmistavalle teollisuudelle sekä kunnossapidolle. Suuremmille välyksille / toleransseille. Soveltuvat metallin, muovin, keramiikan, lasin jne. liimaamiseen. Osaa tuotteista käytetään myös täyteaineina. Pikaepoksi, epoksihartsi, terästäytteinen epoksi, komposiittimassa.

Elastiset liimat, MS-polymeerit, polyuretaanit ja silikonit

Elastisia liimoja ja tiivistysaineita käytetään monissa tuotanto- ja kokoonpanokohteissa. Tuotteissa yhdistyvät liima- ja tiivistysominaisuudet ja niitä käytetään silloin kun liitoksessa tarvitaan joustavuutta, mutta samalla tiiveyttä.

Silikonit, MS-polymeerit ja elastiset liimat

Akrylaattiliimat

Epoksiliimat ja epoksimassat

Kontaktiliima

Pikaliimat - syanoakrylaatit

Näytä kaikki tuotteet (16)

Sprayliima

Huomio! Liimaaminen

Liimattavien pintojen oikea esikäsittely on ratkaisevan tärkeää onnistuneen levityksen ja kestävän liimauksen kannalta, ja sen pitäisi siksi olla aina tärkeä askel työprosessissa. Pintojen tulee olla puhtaita, kuivia ja rasvattomia. Monien tyyppisten pintojen epäpuhtaudet, kuten öljy, rasva, pöly ja lika, voidaan poistaa pintapuhdistusaineilla, kuten Weicon Puhditus S-sprayllä.