Kulutus- ja panssarilevyt

Panssariteräslevyt kovapinnoitteella - VAUTID ja KALMETALL

Panssarilevyjä (kovahitsattu kulutusteräslevy, bi-metallilevy) ja niistä tehtäviä kulutusosia käytetään suojaamaan koneita, laitteita ja sekä paikkoja, jossa kuluminen aiheuttaa jatkuvia tuotantokatkoksia ja huoltotoimenpiteitä. Panssarilevyjä käyttämällä saavutetaan olennaisesti pienemmät korjauskustannukset ja korkeampi käyttöaste eli ne pidentävät merkittävästi koneiden ja laitteiden käyttöikää kun niitä käytetään esim. normaalien kulutuslevyjen sijasta. Panssarilevyjä käytetään kokonaisina sekä niistä tehdään muotokappaleita plasmalla tai vedellä leikkaamalla sekä taivuttamalla. 

Kovahitsattujen panssariteräslevyjen kokonaisvahvuudet ovat 8 - 35mm, joista peruslevy 5 - 30mm ja kovahitsattu pinnoite 3-10mm. Yleisimmät ja vahvuudet ovat 6+4, 8+5 tai 10+5mm. Levyjen koko (kovahitsattu alue)  1150 x 2400mm tai 1400 x 2900mm tai asiakkaan tilauksen mukaan. Varastoimme yleisimpiä vahvuuksia ja eri kokoja useammassa paikassa Suomea.

Sintrattujen kulutuslevyn pinnoitevahvuus on 2 - 8 mm. Yleisimmät levy koot ovat 800 x 1200mm, 800 x 2400 tai 1600 x 1200. Erittäin kulutusta kestävä kova ja halkeilematon pinta, kromi / volframikarbidi pinnoiteella. 

Oikean pinnoitteen, perusmateriaalin ja kokonaislevy vahvuuden valinnassa on otettava mm. käyttöpaikka, kuluttava materiaali, kulutuksen syy (hankaava, isku, korroosio jne.), lämpötila, paino, halkaisija (putkia tehdessä) sekä kokonaiskustannus. Ota yhteyttä myynti @ impomet.com, niin valitaan oikea kulutuslevy käyttökohteesi mukaan. 

Vautid Metalarc menetelmällä hitsatut panssarilevyt

Vautid panssariteräslevyt valmistetaan automatisoidulla VAUTID-Metalarc erikoismenetelmällä, jolloin kovapinnoitteen sekoittuminen peruslevyyn on minimaalista. Kulutusta kestävä pinnoite on useimmiten kromi-rauta seosta ja pohjalevynä S235. Saatavilla S355 tai rst- hst- pohjalevyjä. Yleisimmin käytetty tuote on Vautid 100

UUTTA!

Sileä pintainen Vautid 800 panssarilevy. Ei hitsaussaumoja eikä hitsausroiskeita. mm. ketjujohteet.

Shotec sintratut kovametallipanssarilevyt

Sintratut kovametallipanssarilevyt valmistetaan sintraamalla vakuumiuunissa alhaisessa lämpötilassa ja näin saavutetaan erittäin tasainen (ei hitsaussaumoja, ei halkaemia), kova ja korroosion kestävä pinnoite, joka ei juurikaan seostu perusaineeseen hitsauksen tapaan.

Pinnoite koostuu korroosion kestävästä NiCr-matriisista, jossa on kromi- ja/tai volframikarbideja. Perusmateriaalina esim. S235, S355 tai 1.4301. Makrokovuus jopa 62 HRC, mikrokovuus 2000 HV. Sintratusta panssarilevyistä tehdään myös muotokappaleita, kuten teollisuuspuhaltimen siipiä, syklooneja, sekoittimien kouruja, seuloja jne. Erittäin raskaalle abraasiolle / korroosiolle / kun kulutuslevyn vahvuus tai paino on rajoitteena.

Kalmetall hitsatut panssarilevyt 

Kalmetall panssarilevyt valmistetaan hitsaamalla ja koostuvat erikoismenetelmällä valmistetusta pinnoitteesta ja hitsattavasta teräksestä, perusmateriaalina S235, S355, 1.4301. Yleisimmin käytetyt tuotteet ovat Kalmetall W 100 (abraasio) ja 143 (abraasio ja isku). 

Käyttökohteita

Yleisimpiä käyttökohteita hitsatuille panssarilevyille ovat:

  • Teollisuudenalat: Kaivosteollisuus, sementtiteollisuus, voimalaitokset, hiekka- ja sorateollisuus, betoniasemat, lasitehtaat, uusioteollisuus, puuteollisuus, kemian- ja petrokemikaaliteollisuus, louhoukset jne.
  • Käyttökohteita: Liut, seulat, säiliöt, putket ja käyrät, betoninsekoittajat, jätteenkäsittelylaitteet, syklonit, annostelijat, sekoittajat, kauhat, kauhojenleuat, pölyn- ja kuonankuljettimet, puhaltimet, puhaltimenkotelot, murskat, kartiot, kulutusjohteet jne.

Kulutuslevyjen ja panssariteräslevyjen korjaus, pinnoittaminen ja liitoshitsaus

Toimitamme hitsauslisäineet (Mig- , täytelangat ja hitsauspuikot) panssarilevyjen sekä kulutuslevyjen liitoshitsaamiseen sekä korjaus- ja lisäpinnoittamiseen. -- Corodur, Metadur --

Panssarilevyjen liitoshitsaukseen annamme erilliset ohjeet.

Edut Vautid panssariteräslevyn käytöstä:

-Suurien pinta-alojen helppo suojaus
-Helppo osien valmistettavuus
-Helppo kiinnittää hitsaamalla teräsrakenteisiin tai peruslevyn hyödyntäminen kantavana rakenteena
-Erinomainen kulutuksen kesto (abraasio, metalli-metalli, korroosio, kuumankesto). Peruslevyn materiaali (musta tai kirkas) ja vahvuus, sekä pinnoitemateriaali valitaan sovelluskohtaisesti.

Panssarilevyjen kiinnitys

-hitsaamalla
-holkitettuina
-pultitettuina

Vautid Panssarilevy

Kovahitsattuja panssarilevyjä käytetään usein korvaamaan kokonaisia karkaistuja kulutuslevyjä (Hardox), kulutusosia, kulutuspaloja ja putkia tai esim. liukupintoja.

Toimitamme kokonaisia levyjä sekä asiakkaiden piirustusten mukaan taivutettuja / leikattuja panssarilevyosia sekä putkia.

!Sileä pintainen Vautid 800 panssarilevy. Ei hitsaussaumoja eikä hitsausroiskeita. mm. ketjujohteet (kulutusjohteet)

Vautid-100-panssarilevy