Kulutus- ja panssarilevyt

Panssarilevyt kovapinnoitteella

Panssarilevyjä (kovahitsattu kulutusteräslevy, bi-metallilevy) ja niistä tehtäviä kulutusosia käytetään suojaamaan koneita, laitteita ja sekä paikkoja, jossa kuluminen aiheuttaa jatkuvia tuotantokatkoksia ja huoltotoimenpiteitä. Panssarilevyjä käyttämällä saavutetaan olennaisesti pienemmät korjauskustannukset ja korkeampi käyttöaste eli ne pidentävät merkittävästi koneiden ja laitteiden käyttöikää kun niitä käytetään esim. normaalien kulutuslevyjen sijasta. Panssarilevyjä käytetään kokonaisina sekä niistä tehdään muotokappaleita plasmalla tai vedellä leikkaamalla sekä taivuttamalla. 

Kovahitsattujen panssarilevyjen kokonaisvahvuudet ovat 8 - 35mm, joista peruslevy 5 - 30mm ja kovahitsattu pinnoite 3-10mm. Yleisimmät ja vahvuudet ovat 6+4, 8+5 tai 10+5mm. Levyjen koko (kovahitsattu alue)  1150 x 2400mm tai 1400 x 2900mm tai asiakkaan tilauksen mukaan. Varastoimme yleisimpiä vahvuuksia ja eri kokoja useammassa paikassa Suomea.

Sintrattujen kulutuslevyn pinnoitevahvuus on 2 - 8 mm. Yleisimmät levy koot ovat 800 x 1200mm, 800 x 2400 tai 1600 x 1200. Levyt tehdään aina tilauksesta.

Oikean pinnoitteen, perusmateriaalin ja kokonaislevy vahvuuden valinnassa on otettava mm. käyttöpaikka, kuluttava materiaali, kulutuksen syy (hankaava, isku, korroosio jne.), lämpötila, paino, halkaisija (putkia tehdessä) sekä kokonaiskustannus. Ota yhteyttä, niin valitaan oikea levy käyttökohteeseen. 

Vautid Metalarc menetelmällä hitsatut panssarilevyt

Vautid panssarilevyt valmistetaan VAUTID-Metalarc erikoismenetelmällä valmistetusta kromi-rauta pinnoitteesta ja hitsattavasta teräksestä valmistetusta pohjamateriaalista, useimmin S235. Yleisimmin käytetty tuote on Vautid 100.

Shotec sintratut kovametallipanssarilevyt

Shotec sintratut kovametallipanssarilevyt valmistetaan sintraamalla vakuumiuunissa alhaisessa lämpötilassa ja näin saavutetaan erittäin tasainen (ei hitsaussaumoja, ei halkaemia), kova ja korroosion kestävä pinnoite. Pinnoite koostuu korroosion kestävästä NiCr-matriisista, jossa on kromi- ja volframikarbideja tai pelkkiä volframkarbideja. Perusmateriaalina esim. S235, S355 tai 1.4301. Makrokovuus jopa 62 HRC. Sintratusta panssarilevyistä tehdään myös muotokappaleita, kuten teollisuuspuhaltimen siipiä, syklooneja, sekoittimien kouruja, seuloja jne.

Kalmetall hitsatut panssarilevyt 

Kalmetall panssarilevyt valmistetaan hitsaamalla ja koostuvat erikoismenetelmällä valmistetusta pinnoitteesta ja hitsattavasta teräksestä, perusmateriaalina S235, S355, 1.4301. Yleisimmin käytetyt tuotteet ovat Kalmetall W 100 (abraasio) ja 143 (abraasio ja isku). 

Käyttökohteita

Yleisimpiä käyttökohteita hitsatuille panssarilevyille ovat:

  • Teollisuudenalat: Kaivosteollisuus, sementtiteollisuus, voimalaitokset, hiekka- ja sorateollisuus, betoniasemat, lasitehtaat, uusioteollisuus, puuteollisuus, kemian- ja petrokemikaaliteollisuus, louhoukset jne.
  • Käyttökohteet: Liut, seulat, säiliöt, putket, betoninsekoittajat, jätteenkäsittelylaitteet, syklonit, annostelijat, sekoittajat, kauhat, kauhojenleuat, pölyn- ja kuonankuljettimet, puhaltimet, puhaltimenkotelot, murskat, kartiot jne.

Kulutuslevyjen korjaus ja pinnoittaminen

Toimitamme myös vastaavat hitsauslisäineet (Mig- , täytelangat ja hitsauspuikot) panssarilevyjen sekä kulutuslevyjen pinnoittamiseen.

Edut:

-Helppo osien valmistettavuus
-Helppo kiinnittää hitsaamalla teräsrakenteisiin
-Erinomainen kulutuksen kesto (abraasio, metalli-metalli, korroosio, kuumankesto). Kovuus ja seosaineet valitaan sovelluskohtaisesti.

Panssarilevyjä käytetään usein korvaamaan kokonaisia karkaistuja kulutuslevyjä, kulutusosia, kulutuspaloja ja niiden varaosia.

Toimitamme kokonaisia ja asiakkaiden piirustusten mukaan taivutettuja / leikattuja panssarilevyosia sekä putkia.

Vautid-100-panssarilevy